Cristina Dobre
Cristina Dobre are 40 de ani și este de profesie translator. A activat în domeniu o lungă perioadă însă și-a dorit o schimbare și la scurt timp a pornit o afacere cu un magazin de haine. Timp de opt ani a investit bani și timp în business, însă în pandemie, când totul a migrat în online, Cristina s-a simțit depășită de situație. Trei ani mai târziu a înțeles că orice înfrângere poate reprezenta un...
Cristina Dobre are 40 de ani și este de profesie translator. A activat în domeniu o lungă perioadă însă și-a dorit o schimbare și la scurt timp a pornit o afacere cu un magazin de haine. Timp de opt ani a investit bani și timp în business, însă în pandemie, când totul a migrat în online, Cristina s-a simțit depășită de situație. Trei ani mai târziu a înțeles că orice înfrângere poate reprezenta un pas înainte și acum este determinată să o ia de la capăt. De data aceasta vrea să fie mult mai bine pregătită pentru mediul online așa că a venit să învețe cum se fac afaceri în era digitală.
De Orange Digital Center a aflat dintr-o reclamă pe Facebook. Ea își dorea de mult timp să experimenteze zona de programare și IT, însă nu știa în ce direcție să se orienteze. Este în continuare pasionată de design vestimentar și a decis să învețe să își construiască propriul site și de data aceasta să includă și componenta de vânzări online. Chiar dacă a luat-o de mai multe ori de la zero, Cristina păstrează optimismul și crede că nicio vârstă nu e nepotrivită dacă vrei să te reinventezi și să fii în pas cu tehnologia.
,,Am ales acest curs tocmai pentru că am înțeles pe pielea mea ce înseamnă să fii în pas cu tehnologia. Pentru mine a fost diferența dintre faliment și succes. Sunt aici să învăț pentru că știu că trebuie să fac mai bine iar experiența anterioară m-a ambiționat și mai tare.”
Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni precum Cristina.
Cristina Dobre
Cassiana Doagă
Cassiana Doagă are 28 de ani și până nu demult visa la o carieră de profesoară de limbi străine. La facultate a studiat engleză-rusă, însă și-a dat seama că limba rusă nu i se potrivește deloc și a decis că e momentul să se reinventeze. A lucrat și ca barista într-o cafenea însă dorința ei acum este să facă o reconversie profesională spre zona creativă, dar, în același timp, pragmatică a web desig...
Cassiana Doagă are 28 de ani și până nu demult visa la o carieră de profesoară de limbi străine. La facultate a studiat engleză-rusă, însă și-a dat seama că limba rusă nu i se potrivește deloc și a decis că e momentul să se reinventeze. A lucrat și ca barista într-o cafenea însă dorința ei acum este să facă o reconversie profesională spre zona creativă, dar, în același timp, pragmatică a web design-ului. A descoperit pasiunea ei în cadrul unui curs intensiv urmat acum 3 ani, atunci când și-a dat seama că îi place foarte mult acest domeniu, că face lucrurile cu drag și că este antrenată de provocările care pot apărea pe parcurs. Oportunitatea de a studia în detaliu acest domeniu a venit abia acum.
În timpul facultății, a participat la două proiecte Erasmus, iar în unul din ele a ajutat echipa să construiască un site de la zero, implicându-se în partea de design realizat în WordPress. Atunci și-a dat seama că nu suportă să vadă pagini inestetice, fără grijă pentru detaliile vizuale și că are dorința de a se implica mai mult.
În Orange Digital Center este motivată și de consilierea profesională pe care o primește și speră să poată găsi oportunitățile potrivite pentru ea pe plan profesional. A fost foarte impresionată când a aflat la curs despre tehnicile de comunicare și despre modul în care poți dobândi acele abilități pentru a-ți transmite cât mai bine mesajele.
„Pentru mine, cursul este extrem de util și sunt convinsă că o să mă ajute foarte mult. Mă bucur că la final voi avea chiar și un portofoliu pe care să îl pot arăta viitorilor mei colaboratori și îmi doresc din tot sufletul să devin un antreprenor de succes în acest domeniu.„
Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni precum Cassiana.
Cassiana Doagă
Bogdan Ghimpu
Bogdan Ghimpu are 35 de ani și în adolescență s-a pregătit pentru meseria de mecanic auto. După terminarea liceului nu s-a văzut muncind într-un service, ca să repare mașini, motiv pentru care s-a angajat ca livrator. Timp de 15 ani a livrat pizza, însă traficul din București care i se pare din ce în ce mai aglomerat, l-a convins că e timpul să își schimbe locul de muncă. Fiind autodidact, a reuși...
Bogdan Ghimpu are 35 de ani și în adolescență s-a pregătit pentru meseria de mecanic auto. După terminarea liceului nu s-a văzut muncind într-un service, ca să repare mașini, motiv pentru care s-a angajat ca livrator. Timp de 15 ani a livrat pizza, însă traficul din București care i se pare din ce în ce mai aglomerat, l-a convins că e timpul să își schimbe locul de muncă. Fiind autodidact, a reușit să învețe singur, de pe internet, cum să construiască site-uri, însă a înțeles rapid că există aspecte pe care nu le poate învăța fără ghidajul unei persoane experimentate. Așa a ajuns la cursul de Web Design din Orange Digital Center și e încântat că acum, cu ajutorul trainerului și a muncii în echipă primește informații utile dar în același timp poate să le și pună în practică. Bogdan își dorește să lucreze mai departe pe zona de front-end și recunoaște cât de important este să ai o bază de cunoștințe. Deși a mai creat până acum site-uri pentru prieteni, nu a acordat o importanță atât de mare web design-ului, concentrându-se doar pe funcționalități.
Bogdan ne-a povestit care sunt cele mai surprinzătoare lucruri pe care le-a învățat până acum:
,,Am aflat mai multe despre teoria culorilor, am învățat despre programe noi cum ar fi Figma, Mockup, despre branding, sunt o mulțime de lucruri noi despre care nu știam. Sunt detalii care până acum păreau nesemnificative, nici măcar nu mă gândeam la ele, dar sunt foarte importante. Până acum, credeam că web design-ul însemnă să pui niște culori potrivite, niște imagini colorate și gata, ai făcut site-ul. Dar sunt mult mai mulți pași de respectat, e un proces mult mai mare în spate și îmi place să îl descopăr în fiecare zi.“
Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni ca Bogdan.
Bogdan Ghimpu
Ioana Mihalache
Este mereu în căutarea unui unghi perfect sau a unui cadru inedit, iar curiozitatea îi definește pasiunea pentru fotografie. Tot din curiozitate s-a înscris și la cursurile din Orange Digital Center și este convinsă că informațiile și abilitățile pe care le câștigă aici o vor ajuta pe viitor când va trebui să decidă ce meserie vrea să urmeze. Are 21 de ani și crede despre sine că este cu adevărat ...
Este mereu în căutarea unui unghi perfect sau a unui cadru inedit, iar curiozitatea îi definește pasiunea pentru fotografie. Tot din curiozitate s-a înscris și la cursurile din Orange Digital Center și este convinsă că informațiile și abilitățile pe care le câștigă aici o vor ajuta pe viitor când va trebui să decidă ce meserie vrea să urmeze. Are 21 de ani și crede despre sine că este cu adevărat nativ-digital. Nu o sperie noile tehnologii, ba din contră, își dorește să afle mereu ce aplicații au mai apărut sau ce instrumente digitale poate folosi în activitatea ei.
Și-ar dori să lucreze în domeniul artistic, ca freelancer. Este interesată de Graphic Design și nu exclude să aibă propriul studio într-o zi.
Până atunci însă, vrea să cunoască oameni la fel de implicați ca ea, să experimenteze diferite colaborări, să lucreze în echipe și să ajute cât de mult poate. S-a implicat până acum în activitățile celor de la Salvați Copiii și în studenție a fost fotograful de nădejde al grupei.
Speră ca Orange Digital Center să fie locul unde va avea șansa de a obține cât mai multe informații utile, de la specialiști cu experiență. E hotărâtă să aplice pentru un internship în graphic design și crede că în felul acesta va reuși să își construiască un drum în freelancing.
Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni ca Ioana.
Ioana Mihalache
Ștefan Radian
Ștefan are 18 ani și este elev la un liceu din București. Un add pe Instagram l-a adus în comunitatea Orange Digital Center, care, până acum, l-a ajutat să învețe lucruri noi și să se dezvolte mai mult pe plan personal. Vede schimbările din lumea digitală ca pe o provocare și își dorește să afle primul despre trenduri sau aplicații noi. Ștefan este activ și ca voluntar și se simte împlinit când po...
Ștefan are 18 ani și este elev la un liceu din București. Un add pe Instagram l-a adus în comunitatea Orange Digital Center, care, până acum, l-a ajutat să învețe lucruri noi și să se dezvolte mai mult pe plan personal. Vede schimbările din lumea digitală ca pe o provocare și își dorește să afle primul despre trenduri sau aplicații noi. Ștefan este activ și ca voluntar și se simte împlinit când poate să își ajute colegii cu tot ce înseamnă design-ul postărilor în Social Media, afișe sau bannere. Ștefan a ales cursul de Web Design și Graphic Design pentru că a văzut această experiență ca fiind una benefică pentru dezvoltarea lui profesională.
În viitor, vrea să urmeze o facultate și e sigur că nu va renunța nici la pasiunea lui pentru mediul online.
“Cel mai surprinzător lucru pe care l-am învățat până acum este că rezultatul unui produs depinde foarte mult de spiritul de echipă și de cooperare.”
#AtelierulDeȘanse te poate aduce și pe tine mai aproape de oameni ca Ștefan.
Ștefan Radian
Constantin Majlat
Până la 23 de ani, Constantin a trăit foarte multe experiențe de viață. A avut până acum 9 joburi în diverse domenii și este pasionat de lucruri noi, vrea să învețe și este interesat să își construiască un viitor mai sigur și mai liniștit. A urmat un liceu cu profil auto, a făcut practică într-un service ca mecanic, a vândut cu succes servicii de telefonie mobilă și a lucrat în domeniul cryptomone...
Până la 23 de ani, Constantin a trăit foarte multe experiențe de viață. A avut până acum 9 joburi în diverse domenii și este pasionat de lucruri noi, vrea să învețe și este interesat să își construiască un viitor mai sigur și mai liniștit. A urmat un liceu cu profil auto, a făcut practică într-un service ca mecanic, a vândut cu succes servicii de telefonie mobilă și a lucrat în domeniul cryptomonedelor, tot pe partea de vânzări. Nu a simțit niciodată că ar putea aprofunda vreunul din aceste domenii, așa că a căutat alte oportunități ca să se dezvolte.
Constantin a fost atras de zona de web design încă din adolescență. Cel mai mult îi place partea de UI Design și speră ca în Orange Digital Center să poată realiza cât mai multe conexiuni cu traineri și alți oameni interesați de acest domeniu.
Cursul îi oferă șansa de a vedea dinamica muncii în echipă, cum se stabilesc deadline-urile și cât de repede poți dobândi abilitățile necesare pentru a finaliza sarcinile date de traineri. Cel mai mullt își dorește să aibă o stabilitate financiară și nu exclude să lucreze pe viitor într-o companie mare, la realizarea designului pentru aplicații mobile.
„Sunt un tânăr care provinde din sistemul de protecție socială, cu speranțe mari și cu o poveste destul de interesantă.
Multe locuri de muncă, și mai multe locuri pe unde am stat. Experiențe care te formează. Urmele se văd, m-au format. Omul care sunt astăzi este cel de care ar fi avut nevoie copilul care am fost. Cu el lucrăm acum aici.„
Constantin Majlat
Alexandru Bobocea
Alexandru Bobocea crede despre el că a fost dintotdeauna o fire creativă și artistică, fiind interesat să experimenteze și să își dezvolte noi abilități. Deși nu poate spune că urmărește constant noile tehnologii și trenduri din domeniul graphic design-ului, este atras de acest domeniu și i-ar plăcea să își construiască viitorul profesional îmbinând latura artistică cu cea pragmatică a IT-ului.
...
Alexandru Bobocea crede despre el că a fost dintotdeauna o fire creativă și artistică, fiind interesat să experimenteze și să își dezvolte noi abilități. Deși nu poate spune că urmărește constant noile tehnologii și trenduri din domeniul graphic design-ului, este atras de acest domeniu și i-ar plăcea să își construiască viitorul profesional îmbinând latura artistică cu cea pragmatică a IT-ului.
A aflat de cursurile din Orange Digital Center de la prietena lui care i-a povestit despre inițiativă și a decis că este o oportunitatea pe care nu o poate rata. Simte că ușor, dar sigur, programul deja îl ajută să descopere noi perspective pentru viitor. A dobândit până acum câteva cunoștințe de bază, pe care abia așteaptă să le pună în practică.
În prezent, Alexandru lucrează într-un casino online. A trecut prin multe provocări digitale, s-a confruntat cu situații de tot felul și a căutat mereu soluții fiind pasionat de online. De aici a și plecat dorința lui de a participa la cursurile Orange Digital Center – a vrut să afle cât mai multe detalii despre cum poți crea o aplicație de succes. Până acum a fost impresionat de simplitate și de aplicabilitate. N-ar fi crezut că e totuși atât de simplu să realizezi o aplicație pentru orice fel de device care să fie extrem de utilă și de ușor de folosit.
Întrebat de unde se inspiră atunci când desenează ne-a spus că alege ca totul
„să fie cât mai simplu, minimalist și, în același timp, cât mai aproape de natural. Atunci când aleg culori, le utilizez pe cele care să te ducă cu gândul la un peisaj natural. Îmi place însă să fac diferite combinații, să mă joc, să descopăr și pun creativitate în tot ceea ce fac”.
În viitor, Alexandru se vede un antreprenor cu pasiuni multiple. Vrea să predea cursuri de yoga în natură pentru adulți, să fie trainer la cursurile de teatru pentru copii și să își dezvolte talentul de artist de grafică și design.
Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni ca Alexandru.
Alexandru Bobocea
Ioana Desculțescu
Ioana Desculțescu are 20 de ani, studiază Marketing în limba engleză și este pasionată de Graphic Design. A aflat de Orange Digital Center de la colegii ei de facultate, care au încurajat-o să se înscrie la cursurile de design pentru a-și urma pasiunea pentru grafică. În ultimii ani Ioana a încercat să învețe singură, a căutat tutoriale online, a fost mult timp autodidactă, dar s-a hotărât să part...
Ioana Desculțescu are 20 de ani, studiază Marketing în limba engleză și este pasionată de Graphic Design. A aflat de Orange Digital Center de la colegii ei de facultate, care au încurajat-o să se înscrie la cursurile de design pentru a-și urma pasiunea pentru grafică. În ultimii ani Ioana a încercat să învețe singură, a căutat tutoriale online, a fost mult timp autodidactă, dar s-a hotărât să participe la un curs organizat tocmai pentru că simțea nevoia unui om care să o ghideze, își dorea un specialist care să îi fie model și să o îndrume în acest domeniu. Ioana își dorește să cunoască oameni la fel de pasionați ca și ea, cu care să lucreze în echipă, să schimbe impresii și să experimenteze. Crede că cel mai interesant lucru discutat la curs a fost modul în care trebuie să înțelegi consumatorul la un nivel profund, astfel încât să îi înțelegi nevoia și așteptările. A realizat că înțelegerea aspectelor psihologice este foarte importantă în acest sens. Ioana încearcă acum să îmbine pasiunea pentru design cu studiile de marketing, lucru care îi permite să gândească concepte de design în funcție de tipologiilor diferite de consumatori.
Până acum și-a ajutat colegii care au participat la evenimente de tip hackathoan, pe partea de design și prezentări și a exersat felul în care se îmbină partea creativă cu cea pragmatică:
,,De aici pleacă totul: de la îmbinarea lor cât mai potrivită, pentru că ai două minute la dispoziție și un suport vizual cu care să captezi atenția publicului, să menții publicul interesat și atent la ceea ce prezintă cei din echipă. Cred că aceste lucruri se leagă și se completează reciproc”.
Ioana își dorește să urmeze o carieră în graphic design, visează să aibă într-o zi propiul ei studio și să fie un antreprenor de succes.
Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni ca Ioana.
Ioana Desculțescu
Alina Tîrhoacă
Este studentă la Limbi și Literaturi Străine și a ajuns la cursurile din Orange Digital Center după ce a primit o recomandare din partea asociației la care face voluntariat. Este pasionată de Design și are ceva experiență de muncă în departamentul de creație dar își dorește să aprofundeze aceste cunoștiințe. În viitor, se gândește la o carieră în advertising. Orice oportunitate de a învăța ceva no...
Este studentă la Limbi și Literaturi Străine și a ajuns la cursurile din Orange Digital Center după ce a primit o recomandare din partea asociației la care face voluntariat. Este pasionată de Design și are ceva experiență de muncă în departamentul de creație dar își dorește să aprofundeze aceste cunoștiințe. În viitor, se gândește la o carieră în advertising. Orice oportunitate de a învăța ceva nou este pentru Alina o nouă provocare. Fiind o fire foarte activă, nu spune niciodată nu, atunci când colegii îi cer ajutorul și se implică deseori în acțiuni de voluntariat. Crede că fiecare proiect și fiecare experiență profesională te poate aduce mai aproape de rezultatele pe care le dorești. Până acum, a încercat în repetate rânduri să învețe și singură cum să utilizeze programele de Graphic Design, e autodidactă, însă a simțit în repetate rânduri nevoia unui om specializat care să o îndrume. Cel mai interesant lucru pe care l-a învățat până acum a fost cum se conturează un UI/UX design. Ar vrea ca pe viitor să își construiască un portofoliu vast și e mulțumită că a găsit la cursuri persoanele potrivite care să o ghideze în demersul ei.
Când vine vorba de creație, Alina se bazează foarte mult pe emoțiile ei și lasă imaginația să lucreze.
,,Cel mai interesant mi se pare procesul în sine: după ce îmi imaginez cum ar trebui să arate la final produsul, încerc să îmi structurez toți pașii și să îmi adun toate ideile pentru a pune totul în aplicare. Este o provocare și o experineță în sine, să reușesc să transform totul în realitate.“
Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni ca Alina.
Alina Tîrhoacă
Mihaela Dîscă
Spune despre ea că este un om foarte activ. Are 23 de ani, multe idei îndrăznețe și adoră să se implice în multe proiecte. Zona digitală îi este familiară încă din copilărie și nu exclude pe viitor o carieră ca specialist în Social Media. Mihaela a avut mereu tangență cu latura creativă și a studiat editare foto. A încercat chiar să se specializeze în web design pe durata facultății însă crede i-a...
Spune despre ea că este un om foarte activ. Are 23 de ani, multe idei îndrăznețe și adoră să se implice în multe proiecte. Zona digitală îi este familiară încă din copilărie și nu exclude pe viitor o carieră ca specialist în Social Media. Mihaela a avut mereu tangență cu latura creativă și a studiat editare foto. A încercat chiar să se specializeze în web design pe durata facultății însă crede i-a lipsit mult partea practică. A încercat să suplinească acest gol prin studiu individual. A reușit chiar să construiască un site de la zero și e mândră că, tot singură, a descoperit cele mai bune tehnici pentru a-l face atât funcțional, cât și atractiv din punct de vedere vizual.
Pentru a-și găsi mereu inspirația, are mici momente de meditație în fiecare săptămână, care o ajută să-și încarce corpul cu energie și să-și păstreze doza de creativitate.
A aflat de cursurile din Orange Digital Center direct de pe site și e bucuroasă că a găsit aici un mediu de lucru creativ, alături de alți oameni de la care poate să se inspire, să învețe noi lucruri. În plus, are deja are două proiecte de business și speră ca acest curs să o ajute să găsească cele mai bune tactici pentru promovarea lor.
Visul meu este să îmi deschid un restaurant. Nu orice fel de restaurant ci unul cu stele Michelin. Am mare încredere că prin muncă și pasiune putem reuși să ne vedem dorințele împlinite. Am această convingere că nimic nu este imposibil”.
Mihaela Dîscă
Bogdan Marcu
Bogdan Marcu are 31 de ani, a urmat o școală sanitară și ulterior s-a înscris la Facultatea de Informatică. Pentru că și-a dorit și experiență practică a lucrat deja în mai multe spitale din capitală, fiind angajat în secția de radio-terapie. Și-a dat însă seama că își dorește o reconversie profesională și că ar vrea să se întoarcă la prima sa iubire, informatica. A venit în Orange Digital Center ...
Bogdan Marcu are 31 de ani, a urmat o școală sanitară și ulterior s-a înscris la Facultatea de Informatică. Pentru că și-a dorit și experiență practică a lucrat deja în mai multe spitale din capitală, fiind angajat în secția de radio-terapie. Și-a dat însă seama că își dorește o reconversie profesională și că ar vrea să se întoarcă la prima sa iubire, informatica. A venit în Orange Digital Center la recomandarea unui prieten apropiat, care l-a încurajat să se înscrie la cursul de Python. Deși era deja familiarzat cu munca în acest tip de platforme simțea că nu e suficient de bine pregătit. Vrea să exploreze și să experimenteze astfel încât să își păstreze opțiunile deschise pentru o reconversie profesională. Chiar dacă a lucrat deja în domenii diferite, acum se concentrează pe UI/UX Designer. Alături de colegii de curs a avut șansa să lucreze în echipă și să dezvolte aplicații mai complexe. Bogdan este încrezător în propriile forțe și crede că în ciuda provocărilor inițiale, munca în echipă va deveni mai ușoară odată ce vor avansa în proiect. Îi plac sesiunile de brainstorming pentru că astfel își consolidează ideile și reușesc să ajungă la un consens.
Până acum, pentru Bogdan, cel mai interesant aspect de la curs a fost experiența în programul Mockup, un program unde poate să proiecteze singur aplicații și prin care, dacă ai alături de tine un prieten care știe să programeze, poți realiza aplicații care să fie lansate pe piață destul de rapid.
Întrebat care i se pare că este cea mai mare provocare, el a răspuns:
,,Faptul că uneori perspectiva mea și felul în care văd eu lucrurile nu se potrivește cu felul în care văd ceilalți lucrurile. Uneori un design poate să ți se pară foarte interesant, dar să nu aibă succes la public odată ce e lansat pe piață. Totul este subiectiv și mi se pare un domeniu pe atât de dificil, pe atât de interesant. Cred că în orice faci trebuie să ai baze solide și să fii foarte bun.”
Orange Digital Center este oportunitatea perfectă pentru începutul unei cariere noi sau pentru o schimbare.
Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni ca Bogdan.