Bogdan Marcu

Bogdan Marcu are 31 de ani, a urmat o școală sanitară și ulterior s-a înscris la Facultatea de Informatică. Pentru că și-a dorit și experiență practică a lucrat deja în mai multe spitale din capitală, fiind angajat în secția de radio-terapie. Și-a dat însă seama că își dorește o reconversie profesională și că ar vrea să se întoarcă la prima sa iubire, informatica. A venit în Orange Digital Center la recomandarea unui prieten apropiat, care l-a încurajat să se înscrie la cursul de Python. Deși era deja familiarzat cu munca în acest tip de platforme simțea că nu e suficient de bine pregătit. Vrea să exploreze și să experimenteze astfel încât să își păstreze opțiunile deschise pentru o reconversie profesională. Chiar dacă a lucrat deja în domenii diferite, acum se concentrează pe UI/UX Designer. Alături de colegii de curs a avut șansa să lucreze în echipă și să dezvolte aplicații mai complexe. Bogdan este încrezător în propriile forțe și crede că în ciuda provocărilor inițiale, munca în echipă va deveni mai ușoară odată ce vor avansa în proiect. Îi plac sesiunile de brainstorming pentru că astfel își consolidează ideile și reușesc să ajungă la un consens. 

Până acum, pentru Bogdan, cel mai interesant aspect de la curs a fost experiența în programul Mockup, un program unde poate să proiecteze singur aplicații și prin care, dacă ai alături de tine un prieten care știe să programeze, poți realiza aplicații care să fie lansate pe piață destul de rapid.

Întrebat care i se pare că este cea mai mare provocare, el a răspuns:  

,,Faptul că uneori perspectiva mea și felul în care văd eu lucrurile nu se potrivește cu felul în care văd ceilalți lucrurile. Uneori un design poate să ți se pară foarte interesant, dar să nu aibă succes la public odată ce e lansat pe piață. Totul este subiectiv și mi se pare un domeniu pe atât de dificil, pe atât de interesant. Cred că în orice faci trebuie să ai baze solide și să fii foarte bun.”    

Orange Digital Center este oportunitatea perfectă pentru începutul unei cariere noi sau pentru o schimbare.


Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni ca Bogdan.