Ioana Desculțescu

Ioana Desculțescu are 20 de ani, studiază Marketing în limba engleză și este pasionată de Graphic Design. A aflat de Orange Digital Center de la colegii ei de facultate, care au încurajat-o să se înscrie la cursurile de design pentru a-și urma pasiunea pentru grafică. În ultimii ani Ioana a încercat să învețe singură, a căutat tutoriale online, a fost mult timp autodidactă, dar s-a hotărât să participe la un curs organizat tocmai pentru că simțea nevoia unui om care să o ghideze, își dorea un specialist care să îi fie model și să o îndrume în acest domeniu. Ioana își dorește să cunoască oameni la fel de pasionați ca și ea, cu care să lucreze în echipă, să schimbe impresii și să experimenteze. Crede că cel mai interesant lucru discutat la curs a fost modul în care trebuie să înțelegi consumatorul la un nivel profund, astfel încât să îi înțelegi nevoia și așteptările. A realizat că înțelegerea aspectelor psihologice este foarte importantă în acest sens. Ioana încearcă acum să îmbine pasiunea pentru design cu studiile de marketing, lucru care îi permite să gândească concepte de design în funcție de tipologiilor diferite de consumatori. 

Până acum și-a ajutat colegii care au participat la evenimente de tip hackathoan, pe partea de design și prezentări și a exersat felul în care se îmbină partea creativă cu cea pragmatică:  

,,De aici pleacă totul: de la îmbinarea lor cât mai potrivită, pentru că ai două minute la dispoziție și un suport vizual cu care să captezi atenția publicului, să menții publicul interesat și atent la ceea ce prezintă cei din echipă. Cred că aceste lucruri se leagă și se completează reciproc”. 

Ioana își dorește să urmeze o carieră în graphic design, visează să aibă într-o zi propiul ei studio și să fie un antreprenor de succes.  


Hai și tu în #AtelierulDeSanse ca să cunoști oameni ca Ioana.