Data Analytics

Cursul se va concentra asupra conceptului de Big Data, urmărind toate etapele necesare în lucrul cu cantități mari de date, cum ar fi capturarea, stocarea, analiza, distribuirea, protejarea și gestionarea lor. Mai mult, vei învăța cum poți să extragi și să folosești în activitatea ta doar informațiile relevante.

Acest curs este potrivit pentru cei care vor să înceapă o carieră în domeniul analizei datelor și vor să afle tehnici de bază folosite de profesioniștii din domeniu. Urmând acest curs, vei putea să accesezi joburi de pe piața muncii care au ca obiect de activitate analiza și gestionarea datelor.

DURATĂ: 65 ore;

COMPETENȚE: Data Analysis, Big Data

LOCAȚIE: Nod Makerspace, Splaiul Unirii, nr.160

SUBIECT: Data Analysis, IT

NUMĂR SESIUNI: 16

DATA: 8 Octombrie- 9 Noiembrie 2024

TRAINERI: Florin Păun (Fundația Leaders)

NIVEL: intermediar

ZILE DE DESFĂȘURARE: 8, 10, 11, 12, 15, 17, 18, 19, 29, 31 octombrie; 1, 2, 4, 7, 8, 9 noiembrie

ORE DE DESFĂȘURARE: marți, joi, vineri (17:30-20:30) și sâmbătă (9:30-16:30)

SCURTĂ DESCRIERE

Descoperă puterea analizei datelor și devino un expert în acest domeniul. În cadrul acestui program de 65 de ore, vei explora două instrumente esențiale pentru analiza datelor – Excel și Power BI. Indiferent dacă ești la început de drum sau ai deja experiență în domeniu, acest curs îți va oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face față cu succes provocărilor analizei de date într-o varietate de domenii profesionale.

Cu Excel, vei învăța să manipulezi și să analizezi datele cu ușurință, să creezi formule și funcții complexe, să realizezi rapoarte personalizate și să extragi informații valoroase din seturile de date. De la funcții de bază la tehnici avansate de analiză, vei dobândi competențele esențiale pentru a te descurca în aproape orice scenariu de lucru.

Pe lângă Excel, vei explora și Power BI, o platformă puternică de business intelligence care te va ajuta să vizualizezi și să interpretezi datele în mod interactiv și util. Vei învăța să imporți și să modelezi datele, să creezi vizualizări interactive și rapoarte dinamice și să împărtășești insight-ul cu colegii și clienții tăi.

 Conținutul cursului:

 • Elemente introductive (prezentare Excel, tipuri de date, referinta relativa/absoluta etc.) Validare si formatare celule
 • Formatare conditionala si custom
 • Funcții de bază și avansate (sumifs, countifs, if, sumproduct, vlookup, xlookup, unique, sort, filter, large etc.)
 • Pivot Table
 • Grafice
 • Data Visualization cu Power BI
 • Introducere în Data Visualization și Power BI
 • Conectarea și transformarea datelor
 • Modelarea Datelor
 • Design-ul și crearea rapoartelor -Calcularea măsurilor folosind limbajul DAX

Pe lângă competențelor digitale, cursurile de lungă durată din cadrul Orange Digital Center antrenează și dezvoltarea soft skillurilor necesare pentru integrarea în piața muncii. Pe parcursul desfășurării cursurilor vor exista workshop-uri dedicate dezvoltării tale profesionale care vizează: stiluri de comunicare, lucrul în echipă și time managementul.

Mai mult, va fi inclusă o sesiune de orientare în carieră cu următoarele obiective:

 • Să descoperi sau să confirmi/ validezi domeniile și job-urile potrivite pentru tine
 • Să înțelegi rezultatele testului de carieră și modul în care acestea influențează în decizia de carieră: trăsături de personalitate, aptitudini cognitive și interese vocaționale
 • Să-ți definești un plan de lucru pentru viitor

De asemenea, vom organiza și o întâlnire tip „Biblioteca Vie„, unde vei avea oportunitatea de a interacționa cu specialiști din domeniul Graphic Designului, având posibilitatea să le adresezi o multitudine de întrebări pentru a te inspira din experiența și parcursurile lor de carieră.

Mă înscriu