Despre Fundația Orange

Fundația Orange, alături de partenerii ei, este fondatorul Orange Digital Center. Cu o activitate de peste 11 ani, Fundația se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În acești ani, peste 2 milioane de persoane vulnerabile au beneficiat de programe educative, de sănătate sau pentru integrare socială. Misiunea noastră este oferim noi șanse pentru un viitor mai bun.

Programe Fundația Orange

În ultimii ani, programele Fundației Orange s-au bucurat de succes în rândul participanților și de finanțări importante oferite de Grupul Orange și Orange Foundation. Cele mai populare programe, derulate an de an, sunt:

1. Digitaliada | detalii

Digitaliada este un program de educație digitală, ce încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Valoarea totală a celor șapte ediții Digitaliada organizate până în prezent este de aproape 4 milioane euro.Programul se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale. Programul are trei componente:

  • platforma cu materiale digitale educative Digitaliada, un hub online de conținut educațional liber, folosit de elevi și profesori din toată țara. Platforma găzduiește anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează crearea de conținut original și open source, ce poate fi utilizat în procesul de învățare.
  • secțiunea de „Învățare și testare online”, o soluție de management școlar în limba română, permanent gratuită, utilizabilă pe orice tip de echipament, atât la clasă, cât și pentru învățarea la distanță.
  • sprijinirea școlilor de la sate să adopte metode digitale în predarea materiilor Matematică și Informatică.

2. Susține un ONG | detalii

Programul Susține un ONG este dedicat exclusiv angajaților Orange România care își propun, prin munca lor de voluntariat, să susțină proiectele unor ONG-uri. Programul oferă finanțare pentru proiectele de filantropie propuse de angajații Orange și dezvoltate alături de o organizație non-profit. În acest fel, încă din etapa de scrieri de proiecte, ei să învețe să coordoneze, să caute resurse alternative de finanțare pentru proiectele în care cred, să comunice un proiect, să dezvolte capacitatea de identificare de soluții la probleme sociale elementare, să își crească gradul de satisfacție personală.

3. Lumea prin culoare și sunet | detalii

Fondul de finanţare „Lumea prin Culoare şi Sunet” își propune să contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau auditive, prin susţinerea de proiecte de educație, sănătate, cultură în scopul de a le asigura o viață autonomă și de a îmbunătăți integrarea lor socială. Concursul de finanțare se desfăşură o dată la doi ani.

4. Centrul Digital pentru femei | detalii

„Centrul Digital pentru Femei” este un program de educație digitală gratuită pentru femei, lansat de Fundația Grupului Orange în anul 2015. Programul include 362 de centre în 23 de țări și a susținut de-a lungul timpului peste 45.000 de femei în situații dificile de viață. Programul oferă acces la tehnologie şi informaţie pentru fete și femei vulnerabile, aflate în situații de risc.