Nod Makerspace

Nod Makerspace este o comunitate cultural-creativă, o organizație non-profit și o platformă tehnică pentru cei interesați de tehnologie, artă și inovație. Nod oferă membrilor mijloace de prototipare și producție, consultanță, cât și spațiu de interacțiune și lucru pentru start-up-uri creative. 

Misiunea Nod este să creeze un mediul durabil unde antreprenorii creativi găsesc resursele și expertiza necesare pentru a-și testa, construi și dezvolta proiectele. Activitatea curentă implică și organizarea de evenimente relevante pentru oraș și pentru comunitățile creative: conferințe, concursuri de design, târg de design local, cursuri practice, activări și festivaluri urbane.

Facilități și echipamente: Nod Makerspace oferă membrilor săi acces la o varietate de echipamente și instrumente, cum ar fi: imprimante 3D, debitatoare laser, mașini CNC și stații de lipit, scule și echipamente pentru lemn, metal, ceramică, etc. Membrii pot folosi, de asemenea, spațiile de lucru, sălile de întâlnire și spațiile pentru evenimente.

Ateliere, programe și evenimente: Nod Makerspace găzduiește traininguri, cursuri și evenimente pe teme diverse precum educație tehnică, cultura makerilor, antreprenoriat, dezvoltarea spațiului public urban, etc 

Comunitate: Nod Makerspace este o comunitate vibrantă de creatori, artiști și entuziaști de fabricație și tehnologie care își împărtășesc cunoștințele și abilitățile unii cu alții. Spațiul oferă un mediu de susținere în care membrii pot colabora în diverse proiecte și pot învăța unii de la alții. 

Abonamente: Printr-un sistem customizabil de abonamente, membrii au acces 24/7 la spațiu și echipamentele acestuia, precum și intrări la training-uri, ateliere și evenimente. 

Impact: Nod Makerspace joacă un rol semnificativ în comunitatea locală de entuziaști, makeri și producători la început de drum și a contribuit la promovarea educației tehnologice în România prin diverse proiecte inițiate cu companii și organizații din România și străinătate.